BIOGRAFIA

Jeta ime në formë kronologjike
 
1977 – Lindur në Tetovë dhe rritur në fshatin Përshëfcë
1984 – 1992 – Përmbyllja me sukses e shkollës fillore në Përshefcë
1992 – 1995 – Përmbyllja me sukses e shkollës së mesme në Tetovë
1995 – 1996 – Studime në Universitetin e Tetovës, dega Gjeografi
1996 – Botimi i përmbledhjes së parë me poezi Emocione
1998 – Vendosja me punë dhe qëndrim të përhershëm në Vjenë të Austrisë
2006 – Vazhdimi i studimeve në Universitetin e Vjenës
2007 – Botimi i përmbledhjes së dytë me poezi “Unë në sytë e tu”
2011 – Inkuadrimi në grupin iniciues për formimin e Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Krijuesve Shqiptarë në Austri “Aleksandër Moisiu” (LSHKSHA)
Pjesëmarrje aktive në planifikimin dhe organizimin e aktiviteteve të ndryshme letrare dhe kulturore në kuadër të kësaj Lidhjeje
2012 – Botimi i përmbledhjes së tretë me poezi “Baladë e ngrirë”
Kontribut në botimin e antologjisë së parë të krijuesve shqiptarë në Austri “Illyricum” dhe në vazhdimin e aktiviteteve të LSHKSHA
 
Besim Xhelili klasa V, viti 1988
2013 – Botimi i përmbledhjes së katërt me poezi “Mes luleve dhe lotit”. Kontribut në botimin në gjermanisht të antologjisë së krijuesve shqiptarë në Austri “Illyricum”. Inkuadrimi në grupin iniciues për formimin e Lidhjes së Krijuesve Shqiptarë në Mërgatë (LKSHM)
2014 – 2015 – Pjesëmarrje me krijime në disa antologji
2016 – Botimi i përmbledhjes së pestë me poezi “Besa” dhe i romanit të parë “1803”. Anëtarësimi në PEN Klubin austriak (pjesë e Lidhjes Ndërkombëtare të Poetëve, Eseistëve dhe Novelistëve). Anëtarësimi në Lidhjen e Shkrimtarëve të Kosovës. Botimi i vëllimit të gjashtë me poezi “Dallgë në zemër” dhe i vëllimit të shtatë “Sy të pafajshëm…”
2018 – Botimi i romanit “1803” në gjuhën gjermane dhe suedeze.
 
Jam i martuar dhe prind i tre fëmijëve
Viti 1993, si djalosh 16-vjeçar
Maturant, viti 1995