VËSHTRIME MBI VËLLIMIN POETIK “MES LULEVE DHE LOTIT”

VËSHTRIME MBI VËLLIMIN POETIK “MES LULEVE DHE LOTIT”
 
Botues: URA Prishtinë, Kosovë
Recensent: Fadil Curri
Lektor: Salajdin Salihu
 
ISBN: 978-9951-512-53-4
Prishtinë, qershor 2013

Fadil CURRI, recensent
Shkup, Iliridë

Fadil CURRI
POEZI ME IDE E BUKURI MALLI
 
Poeti Besim Xhelili në librin e tij më të ri “Mes luleve dhe lotit” na vjen me hapërim shumë më madhështor se në librat paraprakë, në të cilat frymëzimi përshkohej nga fabula deklarative e përjetimeve. Këtë herë autori përfutet në qëmtimin e temave më të guximshme, më të ndjeshme dhe më madhore e që kërkojnë delabirintizime historike, aktuale e perspektive.
 

Zejnepe Alili REXHEPI
Tetovë, Iliridë

Zejnepe Alili REXHEPI
PORTRETIZIME VLERASH POETIKE “MES LULEVE DHE LOTIT”
 
Në këtë vëllim, brendatrupëzohen tri nivele ligjërimi: përshkrues, krahasues dhe gjykues. I pari, reflekton ngjyrimin emocional të përjetimit dhe vetë ngjarjes, përderisa niveli i dytë vë në spikamë dy kohë, që lënë gjurmë në kapërcimet e njëra-tjetrës, dikur dhe sot…, kjo dhe bëhet linja përshkruese e poetit përballë kohës. Niveli i tretë vjen inferior ndaj botës, mohimit…, gjykim ky emocionalisht autentik dhe i hartuar bukur!
 
Artikulli në ATUNIS Poetry
 
Shpërndaje në:
Posted on: 24. Januar 2019Besim Xhelili

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

code